Vylepšená krtkova torta
10
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
4
ks
vajce
200
ml
olej
200
ml
smotana na šľahanie
100
g
múka
100
g
kukuričný škrob
1
PL
kakao
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
200
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
Krém 1:
250
g
syr Mascarpone
250
ml
smotana na šľahanie
5
PL
práškový cukor
100
g
nastrúhaná čokoláda
trochu
Nutella
4
ks
banán
Krém 2:
100
g
kvalitná horká čokoláda
100
g
mliečna čokoláda
100
g
zmäknuté maslo
100
ml
smotana na šľahanie
trochu
kakao na posypanie
postup
1.
Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom. Rúru si dáme vyhriať na 180°C.
2.
V miske zmiešame múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok do pečiva a kakao. Vajíčka vyšľaháme s cukrami do peny, potom primiešame smotanu na šľahanie. Striedavo primiešavame sypkú zmes a olej. Hotové cesto by malo byť riedke. Prelejeme ho do formy a vložíme na cca 50 minút piecť do rúry. V polovici pečenia korpus prikryjeme, aby sa nespálil.
3.
Najskôr si pripravíme svetlý krém. Smotanu vyšľaháme do tuha. Mascarpone vymiešame s cukrom, primiešame šľahačku a postrúhanú čokoládu. Banán olúpeme a pozdĺžne prekrojíme.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dve rovnaké časti. Prvý plát potrieme Nutellou, uložíme naň banány a natrieme svetlý krém. Na vrch pritlačíme druhý plát korpusu a takto pripravenú tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
5.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a pridáme ju k čokoláde. Ak bude krém príliš tekutý, vložíme ho stuhnúť do chladničky na pol hodinu. Celú tortu potrieme čokoládovým krémom a vrch zaoblíme, aby to vyzeralo ako kopček. Tortu uložíme na noc do chladničky a pred podávaním ju posypeme kakaom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.