Pridať recept

Vylepšená krtkova torta

10
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

4 ks
vajce
200 ml
olej
200 ml
smotana na šľahanie
100 g
múka
100 g
kukuričný škrob
1 PL
kakao
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
200 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor

Krém 1:

250 g
syr Mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
5 PL
práškový cukor
100 g
nastrúhaná čokoláda
trochu
Nutella
4 ks
banán

Krém 2:

100 g
kvalitná horká čokoláda
100 g
mliečna čokoláda
100 g
zmäknuté maslo
100 ml
smotana na šľahanie
trochu
kakao na posypanie

postup

1.
Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom. Rúru si dáme vyhriať na 180°C.
 
2.
V miske zmiešame múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok do pečiva a kakao. Vajíčka vyšľaháme s cukrami do peny, potom primiešame smotanu na šľahanie. Striedavo primiešavame sypkú zmes a olej. Hotové cesto by malo byť riedke. Prelejeme ho do formy a vložíme na cca 50 minút piecť do rúry. V polovici pečenia korpus prikryjeme, aby sa nespálil.
3.
Najskôr si pripravíme svetlý krém. Smotanu vyšľaháme do tuha. Mascarpone vymiešame s cukrom, primiešame šľahačku a postrúhanú čokoládu. Banán olúpeme a pozdĺžne prekrojíme.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dve rovnaké časti. Prvý plát potrieme Nutellou, uložíme naň banány a natrieme svetlý krém. Na vrch pritlačíme druhý plát korpusu a takto pripravenú tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
5.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a pridáme ju k čokoláde. Ak bude krém príliš tekutý, vložíme ho stuhnúť do chladničky na pol hodinu. Celú tortu potrieme čokoládovým krémom a vrch zaoblíme, aby to vyzeralo ako kopček. Tortu uložíme na noc do chladničky a pred podávaním ju posypeme kakaom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banány
Od zelených až po prezreté, využijete všetky! Skúste tento trik a banán zázračne dozrie pred očami, toto je to, čo musíte urobiť!
Ako zužitkovať banány v každej fáze zrenia? Čo robiť, aby nesčerneli a ako urýchliť ich dozretie? A tušíte,...
Fotorecept: Mini krtkova torta
Pripravte si legendárnu Krtkovu tortu bez polotovaru!
Na obľúbenú, ba priam legendárnu Krtkovu tortu, nepotrebujete žiadny polotovar z krabice. Príprava je...
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí pri konzumácii banánov každý z nás
Banán je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia. Dnes sa dozviete, aké chyby robíme pri konzumácii tohto žltého ovocia.
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Máte radi banány? Ak áno, tak bravo, sú mimoriadne zdravým ovocím. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, či...