Mrkvová polievka s kelom a hráškom
nízka
náročnosť
ingrediencie
zväzkov
mladá mrkva
2
ks
nové zemiaky
hrstí
nakrájaný kel
ks
za misku nového hrášku
ks
mladý cesnak
1
ČL
sušený zázvor
ks
voda
ks
soľ
2
PL
kokosový tuk
postup
1.
Na rozohriatom kokosovom tuku osmahneme mrkvu, ktorú sme pokrájali na kolieska. Prehrejeme, pridáme zázvor a premiešame. Mrkva dostane výraznejšiu farbu a spolu so zázvorom vytvorí chuťový základ celej polievky.
2.
Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vodou. Prevaríme a na záver pridáme kel a hrášok, stiahneme z ohňa a necháme 10minút chladiť v hrnci, v ktorom sa polievka varila.
3.
Tak „dôjdu“ aj kel a hrach a zároveň neprejdú varom. Na záver môžete pridať nasekanú petržlenovú vňať, vňať ligurčeka alebo feniklovú vňať.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.