Pridať recept

Mrkvová polievka s kelom a hráškom

Mrkvová polievka s kelom a hráškom
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

zväzkov
mladá mrkva
2 ks
nové zemiaky
hrstí
nakrájaný kel
ks
za misku nového hrášku
ks
mladý cesnak
1 ČL
sušený zázvor
ks
voda
ks
soľ
2 PL
kokosový tuk

postup

1.

Na rozohriatom kokosovom tuku osmahneme mrkvu, ktorú sme pokrájali na kolieska. Prehrejeme, pridáme zázvor a premiešame. Mrkva dostane výraznejšiu farbu a spolu so zázvorom vytvorí chuťový základ celej polievky.

 
2.

Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vodou. Prevaríme a na záver pridáme kel a hrášok, stiahneme z ohňa a necháme 10minút chladiť v hrnci, v ktorom sa polievka varila.

3.

Tak „dôjdu“ aj kel a hrach a zároveň neprejdú varom. Na záver môžete pridať nasekanú petržlenovú vňať, vňať ligurčeka alebo feniklovú vňať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.1.2019 17:28 | |
+0 -0
Móda kokosového tuku už našťastie pominula s jeho nadbytkom na svetovom trhu a hlučnou reklamou... Na vysmážanie je absolútne nevhodný, prepaluje sa, a obsahuje tuším iba nasýtené mastné kyseliny. Asi by som ho použila iba ako nosič vône. Ak vonia.
kubilu
21.7.2015 07:47 | |
+10 -3
Sorry, ale neuvarený hrach a kel sú pre mňa absolútne nestráviteľné...by som mala problém so žalúdkom celý deň. Obe zeleniny mám rada, ale buď normálne uvarené, na pare, udusené jako prílohu, hrášok aj sterilizovaný...inak nie.