Pridať recept

Broskyňový koláč s tvarohom

6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

500 g
hladká múka
1 balíček
sušené droždie
50 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
vajce
180 ml
vlažné mlieko
80 g
rozpustené maslo

Plnka:

500 g
jemný tvaroh
1 balíček
Zlatý klas
150 g
kryštálový cukor
1 ks
broskyňový kompót

postup

1.
V miske zmiešame múku, droždie, kryštálový a vanilkový cukor. Pridáme vajíčko, mlieko, maslo a ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a prstom trošku roztiahneme.
 
2.
V miske zmiešame tvaroh so Zlatým klasom a dochutíme ho cukrom. Túto plnku navrstvíme lyžicou na cesto a na vrch uložíme broskyne. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200°C pečieme cca 15 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
Tvarohový koláč s ovocím na chvíle pohody
Jednoduchý a pomerne rýchly a ľahko dostupný koláč. Kamarátka mi písala, že mám skúsiť na niečo použiť...
Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Broskyňová pochúťka: Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Leto nás inšpiruje k príprave vynikajúcich ovocných koláčov. Vyskúšajte tento s broskyňami a tvarohom.
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.
Krémové rezy s broskyňami
Tromfne všetky zákusky: Jednoduché krémové rezy s broskyňami
Jednoduché piškótové cesto a svieže broskyne si zamilujete.