FOTORECEPT: Čerešňová bublanina
20
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
čerešne
4
ks
vajcia
200
g
jemný kryštálový cukor
125
ml
olej
125
ml
voda
350
g
polohrubá múka
1
ks
vanilkový cukor
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
50
ml
sirup
postup
Ešte mi zostali čerešne, tak pečiem aj super rýchly koláčik.
2.
Urobíme si cesto: do veľkej misy dáme preosiatu múku, pridáme cukor(2PL odoberieme na polevu), vodu, olej, vajíčka a vanilkový cukor a prášok do pečiva. Všetko iba raz dôkladne premiešame elektrickým šľahačom na mierne obrátky.
3.
Cesto vylejeme na malý plech s papierom. Stierkou uhladíme.
4.
Na cesto naukladáme čerešne, ktoré sme zbavili kôstky a namočili do múky, aby pri pečení nespadli do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.