FOTORECEPT: Fazuľovo-zemiaková polievka so sójovou smotanou
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
fazuľa adzuki
5
ks
stredný zemiak
2
ks
7 dl lečo
250
ml
sójová smotana
2
PL
ocot
2
strúčiky
cesnaku
2
PL
soľ
2
KL
mleté čierne korenie
1
PL
vegeta
1
PL
sušený majorán
1
PL
sušený cesnak
postup
1.
Fazuľu si namočíme deň vopred do vlažnej vody.
2.
V deň vareniea vylejeme vodu, fazuľu dáme do väčšieho hrnca, zalejeme 2 litrami novej vody a dáme variť. Medzitým si dáme lečo spolu so šťavou do mixéra, pridáme strúčiky cesnaku a rozmixujeme dohladka.
3.
Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme po cca 45-tich minútach k fazuli. Polievku až teraz osolíme a pridáme ostatné korenie.
4.
K rozmixovanému leču prilejeme smotanu a ešte raz rozmixujeme.
5.
Keď sú zemiaky v polievke skoro mäkké (trvá to cca 10-15 min od doby, než sme ich pridali k fazuli), prilejeme do polievky lečovo-smotanovú zmes a necháme zovrieť. Keď polievka zovrie, vypneme ju. Podľa chuti pridáme ocot alebo viac soli. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.