FOTORECEPT: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie prsia
3
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
čerstvý rozmarín
2
KL
soľ
1
KL
mleté čierne korenie
3
PL
olivový olej
2
PL
slnečnicový olej
200
ml
sójové mlieko
postup
1.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a dáme do väčšej misy.
2.
Ku kuraciemu mäsu pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, 2 PL oleja, soľ a čierne mleté korenie. Všetko spolu premiešame a necháme marinovať aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc.
3.
Cibuľu nakrájame na pásiky a na slnečnicovom oleji ju osmažíme dohneda.
4.
K osmaženej cibuli pridáme marinované mäso, opečieme ho zo všetkých strán a potom podlejeme cca 300 ml vody. Prikryjeme a necháme dusiť na miernom plameni 30 minút. Ak bude málo vody, prilejeme mlieko, aby nám šťavu pekne zahustilo. Môžeme zahustiť aj múkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.