FOTORECEPT: Ríbezľové kocky z lístkového cesta
20
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
mrazené lístkové cesto
250
g
jemný tvaroh
2
ks
vajce
3
PL
práškový cukor
1
PL
puding zlatý klas
200
g
červené ríbezle
1
PL
kryštálový cukor
1
ks
čokoládová poleva na ozdobenie
postup
Konečne mám po maturite tak sa môžem venovať pečeniu a tomu, čo ma najviac baví :) Ríbezle v kombinácii s tvarohom sú naozaj neodolateľné.
1.
Pripravíme si ríbezle a zmiešame ich s 1PL cukru, ak sú veľmi kyslé tak pridáme viac cukru.
2.
Na plnku zmiešame tvaroh, vajíčka, práškový cukor a trochu zlatého klasu.
3.
Vyvaľkáme cesto a rozrežeme ho na polovicu.
4.
Polovicu opatrne dáme na vymastený plech.
7.
Prikryjeme druhou polovicou cesta, popicháme vidličkou a dáme piecť pri 180°C na 20-25 minút. Záleží od rúry.
8.
Po upečení a vychladnutí môžeme koláčik poliať čokoládovou polevou pripravenou podľa vlastného receptu a ozdobiť podľa fantázie. Dáme ho stuhnúť na pár hodín do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Simuklishka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.