Škoricové osie hniezda s polevou
12
porcií
200
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
1/3
hrnček
horúca voda
113
g
maslo
1
ks
vajce
1
KL
soľ
3
hrnčeky
hladká múka
1,5
hrnčeky
chlebová múka
1/4
hrnček
sušené mlieko
1
PL
sušené droždie
Plnka:
1
hrnček
hnedý cukor
2
KL
škorica mletá
1/2
hrnček
zmäknuté maslo
Poleva:
3/4
hrnček
práškový cukor
2
PL
rozpustené maslo
1/2
KL
vanilkový extrakt
5
PL
mlieko
postup
1.
Všetky suroviny na cesto postupne vložíme do domácej pekárne. Spustíme vhodný program na miesenie cesta a počkáme, kým nebude cesto vymiesené. Potom cesto vyberieme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na väčší obdĺžnik s rozmermi cca 40 x 50 cm.
2.
Potom cesto potrieme rozpusteným maslom, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a zvinieme ho do rolády. Roládu nakrájame na cca 3 cm hrubé kolieska, ktoré uložíme na vymastený plech, tak, aby sa nedotýkali. Prikryjeme ich utierkou a necháme cca 30 minút kysnúť.
3.
Rúru vyhrejeme na 175°C a osie hniezda pečieme približne 17 minút. Všetky suroviny na polevu vymiešame a ešte horúce osie hniezda ňou polejeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.