Škoricové osie hniezda s pomocou domácej pekárne
12
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
3/4
KL
soľ
1/8
KL
mletá škorica
2,5
KL
sušené droždie
3/4
hrnček
hrozienka
Plnka:
1
hrnček
hnedý cukor
2
KL
mletá škorica
3
PL
rozpustené maslo
Poleva:
1
hrnček
práškový cukor
1/2
KL
vanilkový extrakt
2
PL
mlieko
1
štipka
soľ
postup
1.
Všetky suroviny na cesto v danom poradí vložíme do domácej pekárne a pomocou programu na miesenie cesta vymiesime hladké nelepivé cesto. Medzitým si pripravíme plnku. Rozpustené maslo dáme bokom a mletú škoricu zmiešame s cukrom.
2.
Keď je cesto hotové, prikryjeme ho čistou utierkou a necháme ho 10 minút odpočívať. Potom cesto preložíme na pomúčenú kuchynskú dosku a vyvaľkáme z neho obdĺžnik s rozmermi 40 x 50 cm.
3.
Cesto potrieme rozpusteným maslom a posypeme škoricovou plnkou. Potom cesto zvinieme, roládu nakrájame na 12 rovnakých kúskov a osie hniezda uložíme na vymastený plech vedľa seba. Prikryjeme ich utierkou a necháme cca 30 minút kysnúť.
4.
Rúru vyhrejeme na 200°C a keď sú hniezda vykysnuté vložíme ich do rúry a necháme cca 15 minút piecť. Medzitým zmiešame práškový cukor, vanilkový extrakt, mlieko a štipku soli. Touto polevou polejeme ešte horúce osie hniezda.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.