Karfiolové krokety
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
40
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
200
g
karfiol
50
g
strúhaný syr
trochu
mleté biele korenie
podľa chuti
soľ
2
ks
vajce
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé prelisujeme. Do vychladnutých zemiakov pridáme maslo, žĺtky, soľ a dôkladne premiešame. Potom pridáme nadrobno posekaný uvarený karfiol, strúhaný syr a ochutíme mletým bielym korením.
2.
Z cesta navlhčenými rukami formujeme menšie valčeky, ktoré namočíme v rozšľahaných vajciach a obalíme v strúhanke. Vyprážame ich v rozohriatom oleji dozlatista.
3.
Hotové ich ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Podávame ako prílohu.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.