Pažítkové zemiakové krokety
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
40
g
maslo
2
PL
škrobová múčka
2
ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ
trochu
nasekaná pažítka
2
ks
vajce
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé prelisujeme. Do vychladnutých zemiakov pridáme maslo, žĺtky, škrobovú múčku, nasekanú pažítku, soľ a dôkladne premiešame.
2.
Z cesta navlhčenými rukami formujeme menšie valčeky alebo guľôčky, ktoré namočíme v rozšľahaných vajciach a obalíme v strúhanke. Vyprážame ich v rozohriatom oleji dozlatista.
3.
Hotové ich ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Podávame ako prílohu.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.