Čokoládový cheesecake
6
porcií
38
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Korpus
130
g
BeBe keksy tmavé
100
g
maslo
Plnka
500
g
nízkotučný tvaroh
250
ml
smotana na šľahanie
300
g
čokoláda na varenie
Poleva
140
ml
smotana na šľahanie
100
g
čokoláda na varenie
postup
1.
Keksy rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes roztlačíme na tortovú formu vystlanú alobalom.
2.
Rozpustíme 300 g čokolády. Do misky dáme tvaroh a prilejeme k nemu 250 ml smotany na šľahanie. Keď bude čokoláda roztopená, tak ju necháme trochu vychladnúť a neskôr ju pridáme k tvarohu a smotane na šľahanie. Túto hmotu dobre rozmiešame, vylejeme na pripravený korpus v tortovej forme a na vrchu uhladíme.
3.
100 g čokolády rozpustíme v 140 ml smotany na šľahanie. Keď táto hmota trochu vychladne, tak ju vylejeme na pripravenú plnku v tortovej forme a na vrchu uhladíme. Cheesecake dáme na osem hodín do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.