FOTORECEPT: Marhuľovo-perníkový koláč bez vajec
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
špaldová hladká múka
50
g
práškový brezový cukorxylitol
1/2
ks
vanilkový cukor
100
ml
kompótová šťava
7
dl
sterilizované marhule
100
ml
sójové mlieko
1
KL
perníkové korenie
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
Posýpka
80
g
maslo
50
g
brezový cukorxylitol
100
g
špaldová hladká múka
postup
1.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme perníkové korenie, vanilkový cukor, mletý brezový cukor, kompótovú šťavu, mlieko a trochu vanilkovej arómy.
2.
Vznikne nám redšie cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech (30x40cm).
3.
Na cesto uložíme celé marhule, ktoré sme nechali poriadne odkvapkať.
4.
Z múky, brezového cukru a masla vypracujeme posýpku, ktorou pokryjeme marhule na koláči.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.