Pridať recept

Talianska zeleninová polievka (minestrone)

Talianska zeleninová polievka (minestrone)
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

50 g
fazuľa
1,5 litre
hydinový vývar
1 PL
olej
1 PL
maslo
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
trochu
zeler
2 PL
paradajkový pretlak
2 ks
pór
2 strúčiky
cesnaku
250 g
kel
2 PL
hrášok
1 štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať
trochu
pažitka

postup

1.

Vopred namočenú fazuľu zalejeme ju vývarom a uvaríme domäkka.

 
2.

Na oleji a masle opražíme na plátky pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, zeler, podlejeme troškou vody a dusíme asi 10 min.

3.

K dusenej zelenine primiešame paradajkový pretlak, na kolieska pokrájaný pór, prelisovaný cesnak a rezančeky kelu. Zalejeme vývarom aj s fazuľou a varíme domäkka. Pred dovarením pridáme hrášok. Polievku okoreníme, posolíme a doplníme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a pažítkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať