Snehové pusinky s citrónovým krémom a ovocím
125
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Pusinky
3
ks
vaječný bielok
1
ks
citrón
100
g
krupicový cukor
80
g
práškový cukor
Krém
3
ks
žĺtok
1
ks
citrón
100
g
krupicový cukor
Ovocie
2
PL
kryštálový cukor
3
ks
kardamón
5
PL
portské víno
citrónová kôra
ovocie jahody, marhule alebo čerešne
postup
1.
Bielky šľaháme asi minútu s 2 kvapkami citrónovej šťavy, pridáme krupicový cukor a šľaháme na najvyššej rýchlosti asi 7 minút. Primiešame práškový cukor.
2.
Rúru vyhrejeme na 110 °C, na plech položíme papier na pečenie a sneh z bielkov dáme do cukrárskeho vrecka. Na papier nastriekame kolieska vysoké asi 1,5 cm, plech vložíme do rúry a pusinky pečieme (sušíme) asi 20 minút. Rúru vypneme a pusinky sušíme ďalšiu hodinu až hodinu a 20 minút.
3.
Medzitým uvaríme krém. Do hrnca dáme variť vodu a pripravíme misku, ktorá veľkosťou pasuje na hrniec. Keď voda zovrie, stiahneme plameň. Na hrniec dáme misu so žĺtkami, s citrónovou šťavou, trochou citrónovej kôry a cukrom. Nad parou šľaháme, kým sa cukor nerozpustí a žĺtky nie sú vyšľahané dopenista. Ak je krém príliš hustý, zriedime ho smotanou. Pripravíme si ovocie. Do hrnca dáme cukor, lyžicu vody a kardamóm.
4.
Cukor rozpustíme a prilejeme portské víno. Hneď stiahneme z ohňa a ešte do teplého vína s cukrom pridáme ovocie, zľahka premiešame a necháme marinovať. Na tanier dáme pusinku, prelejeme krémom, obložíme ovocím a na krém dáme ďalšiu pusinku. Dozdobíme citrónovou kôrou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.