Pridať recept

FOTORECEPT: Jarné sanquickové rezy

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
5 PL
horúca voda
200 g
polohrubá múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker

Nálev

200 ml
voda
200 ml
sanguick pomaranč
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
marhuľový džem

Plnka

500 ml
smotana na šľahanie
2 ks
puding bez varenia Créme Olé DrOetker vanilková príchuť
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
práškový cukor
500 g
jemný tvaroh

Želatína

400 ml
vody
100 ml
sanguick pomaranč
1 ks
vanilkový cukor
80 g
práškový cukor
1 ks
zlatý klas DrOetker

postup

vhodný na slávnostne príležitosti
1.
Cesto: Vajcia oddelíme, z bielkov a polovice kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s kryštáľovým cukrom vyšľaháme,postupne pridávame horúcu vodu, potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, zamiešame. Pridáme tuhý sneh z bielok a opatrne zamiešame. Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Upečieme pri 160 °C.Pečieme 2 pláty.
 
2.
Prvé cesto potrieme lekvárom
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Zdroj: ivasoosova
3.
prikryjeme druhým cestom.Uvaríme si sunquickový nálev z vody,sanquicku, van.cukru a vychladnutým polejeme druhé cesto
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Zdroj: ivasoosova
4.
Vyšľaháme si 2 šľahačkové smotany.Do vyšľahanej smotany pridáme 2 pudingy bez varenia Créme Olé Dr.Oetker vanilková príchuť,jeden vanilkový cukor,2 PL práškového cukru a dve vaničky (spolu 500g) jemného tvarohu, nátierkového.Vznikne nám poriadne tuhý krém. Ak sa vám náhodou vytvoria hrudky stačí priliať trochu mlieka
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Zdroj: ivasoosova
5.
Krém rovnomerne nanesieme na mokrý plát
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Zdroj: ivasoosova
6.
a nakoniec polejeme želatínovou polevou.400ml vody, 100ml sunquicku, 1 van. cukor, 80g pr. cukru a 1 Zlatý klas spolu uvaríme do zhustnutia
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Zdroj: ivasoosova
7.
a ešte horúcu želatínu nalievame na rezy
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Fotorecept: Jarné sanquickové rezy
Zdroj: ivasoosova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať