Farmárska zemiaková polievka
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
krúpy
2
PL
masť
1,5
litre
voda
3
ks
zemiaky
100
g
koreňová zelenina
40
g
sušené huby
1
ks
cibuľa
trochu
ligurček
1/2
KL
drvená rasca
podľa chuti
soľ
2
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
polievkové korenie
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Krúpy prepláchneme vriacou vodou, necháme ich odkvapkať a opražíme na masti. Zalejeme ich vodou, premiešame a uvaríme do polomäkka.
2.
Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, koreňovú zeleninu, namočené huby, kolieska cibule, pokrájaný ligurček, rascu, soľ a varíme domäkka.
3.
Hotovú polievku dochutíme prelisovaným cesnakom, polievkovým korením a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým chlebom ako samostatný pokrm.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.