Juhočeská kulajda
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
PL
maslo
2
PL
hladká múka
1,25
litre
voda
2
ks
zemiaky
1/2
KL
rasca
podľa chuti
soľ
200
g
čerstvé huby
100
g
kyslá smotana
trochu
kôpor
podľa chuti
ocot
podľa chuti
cukor
postup
1.
Z 1 lyžice masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou, rozmiešame, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, rascu, soľ a varíme, kým zemiaky nie sú takmer mäkké.
2.
Nakrájané huby opražíme na zvyšnom masle a dusíme domäkka. Pridáme ich do polievky a ešte chvíľku povaríme. Polievku zjemníme smotanou a už nevaríme, iba prehrejeme.
3.
Nakoniec polievku dochutíme nadrobno pokrájaným kôprom, octom a cukrom.
4.
Výdatnejšiu polievku získame pridaním natvrdo uvarených vajec, ktoré môžeme posypať pokrájanou pažítkou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.