Bezlepkové škoricové muffiny
12
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
ryžové mlieko
1
KL
citrónová šťava
2
hrnčeky
bezlepková múka
1/2
KL
xantanová guma
1
KL
jedlá sóda
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
1
KL
mletý muškátový oriešok
1
hrnček
organické maslo
1/3
hrnček
kryštálový cukor
1
PL
vaječná náhrada
1
KL
vanilkový extrakt
1
KL
mletá škorica
postup
1.
Rúru dáme pred pečením vyhriať na 190°C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami.
2.
3/4 ryžového mlieka zmiešame s citrónovou šťavou a odložíme nabok. Múku zmiešame s xantanovou gumou, jedlou sódou, práškom do pečiva, soľou a muškátovým orieškom. V druhej miske vyšľaháme 1/2 hrnčeka rastlinného tuku s 1 hrnčekom cukru. Pridáme vaječnú náhradu zmiešanú so zvyšným ryžovým mliekom a vanilkový extrakt.
3.
Postupne v 3 krokoch pridáme múku, striedavo s ryžovým mliekom a vymiešame hladké cesto. Naplníme ním formičky, muffiny vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút.
4.
Posledných 5 minút pečenia rozpustíme zvyšné maslo a pripravíme si škoricový cukor. Ešte horúce muffiny potrieme maslom a posypeme škoricovým cukrom. Necháme ich úplne vychladnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.