FOTORECEPT: Broskyňovo-mandľový špaldový koláč
13
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
4
ks
vajce
150
g
cukor
250
g
špaldová hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
dl
olej
1/2
hrnček
voda
1,5
PL
kakao
Plnka
750
g
broskyne
2
balíčky
mandľový puding
5
PL
amaretto
postup
1.
Najprv vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej s vodou a na záver múku s práškom do pečiva.
2.
1/3 cesta si odoberieme a primiešame kakao. Vznikne nám tuhá hmota.
3.
Biele cesto vylejeme do vymastenej a múkou vystlanej formy na pečenie, a potom rovnomerne poukladáme na vrch kopčeky tmavej hmoty, Dáme piecť na 20-30 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
4.
Medzitým si uvaríme plnku a to tak, že broskyne rozvaríme v hrnci, odoberieme si trochu šťavy, ktorá nám vznikla a rozhabarkujeme v nej 2 pudingy (odporúčam použiť mandľovú príchuť, ale keďže som ju nemala, použila som banánovú).
5.
Pudingovú zmes potom vlejeme do rozvarených broskýň a miešame, kým zhustne zmes. Pridáme 1-2 KL medu a 1KL mandľovej arómy.
6.
Upečený korpus hneď po vytiahnutí z rúry polejeme Amarettom (nešetríme, pretože korpus je dosť vysoký a chceme, aby bol vláčny).
7.
Po vychladnutí korpusu vylejeme pudingovú plnku na korpus a dáme vychladiť do chladničky aspoň na 8-12 hodín.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.