Koreniské bravčové rebierko
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
mäsité rebierka
1
KL
sečuánske korenie
2
PL
morská soľ
1/2
KL
zmes 5 korení
1/2
KL
kukuričný škrob
trochu
olej na vyprážanie
Marináda
2
PL
sójová omáčka
2
PL
trstinový cukor
2
PL
suché sherry
štipiek
korenie
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso nasekáme na 5 centimetrové kúsky a dáme ho nabok. Vo woku, alebo inej hrubostennej panvici pražíme asi 5 minút semiačka čierneho korenia a soľ. Keď vychladnú potlčieme ich v mažiari spolu so zmesou piatich korenín. Zmiešame prísady marinády a tiež dáme nabok. Polovicu korenenej zmesi natrieme na mäso, potom poobraciame rebierka v marináde tak, aby boli celé pokryté.
2.
Marinujeme aspoň 3 hodiny. Marinádu necháme od mäsa odkvapkať a posypeme ho kukuričným škrobom. Wok naplníme do polovice olejom. V malých dávkach upražíme rebierka do zlatohneda a chrumkava. Hotové mäso necháme odkvapkať, poukladáme na predhriatú misu, posypeme ostatkom koreninovej zmesi a prizdobíme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.