Pridať recept

Svieži koláč s citrónovou polevou

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

3 hrnčeky
strúhaná mrkva
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
trstinový cukor
3/4 hrnček
slnečnicový olej
1/2 hrnček
nasekané mandle
1 ks
kypriaci prášok
2 PL
škorica
2 PL
sušené ovocie
1 PL
rum
3 ks
vajce
maslo na vymastenie
strúhanka na vysypanie formy
soľ

Poleva

šťava z polovice citróna
práškový cukor

postup

1.
V miske dôkladne zmiešame polohrubú múku, trstinový cukor, kypriaci prášok, nasekané mandle, soľ, škoricu a sušené ovocie. Potom pridáme najemno nastrúhanu mrkvu, rum, olej a vajce. Všetko spolu dobre premiešame.
 
2.
Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou a nalejeme doň cesto. Pečieme 50 až 60 minút pri teplote 175°C. Po vychladnutí koláč potrieme citrónovou polevou a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať