Chalva z mrkvy
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mrkva
8
ks
mandle
12
ks
pistácie
2
ks
kardamón
1/4
KL
šafrán
1,5
šálky
mlieko
3/4
šálka
roztopené maslo
podľa chuti
cukor
postup
Mrkvu jemne postrúhame. Mandle, pistácie sparíme, olúpeme a posekáme. Kardamóny a šafrán roztlčieme a zamiešame s trochou vody. Mlieko rozvaríme, pridáme mrkvu a varíme. Pridáme cukor, pistácie, mandle a varíme. Keď je zmes skoro suchá, prilievame maslo a smažíme. Napokon pridáme kardamón, šafrán a varíme, kým tekutina nevyvrie. Podávame studené.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.