Kávové rezy s vanilkovým krémom
8
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
220
g
polohrubá múka
1
KL
sóda bikarbóna
2
PL
mletá káva
4
ks
vajce
200
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
3
PL
voda
3
PL
olej
trochu
tuk a múka na vymastenie plechu
Vanilkový krém:
250
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový puding
5
PL
kryštálový cukor
250
ml
kyslá smotana
250
ml
smotana na šľahanie
4
želatína
1
hrsť
nasekané mandle
postup
1.
V jednej miske zmiešame polohrubú múku, sódu bikarbónu a mletú kávu. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Prilejeme vodu, olej a primiešame sypkú zmes. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a vymiešame hladké cesto. Rozotrieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a pri teplote 180°C pečieme približne 15 minút.
2.
Medzitým si pripravíme krém. 2/3 mlieka dáme variť a vo zvyšnom rozmiešame pudingový prášok a kryštálový cukor. Potom mlieko prilejeme k tomu vriacemu a uvaríme hustý vanilkový puding. Necháme ho vychladnúť a občas premiešame. Potom k nemu primiešame kyslú smotanu a vyšľahanú smotanu.
3.
Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať. Vodu zlejeme a želatínu rozpustíme za stáleho miešania v teplom vodnom kúpeli. Do želatíny pridáme trochu vanilkového krému a potom túto zmes vymiešame do zvyšného krému.
4.
Hotový krém navrstvíme na cesto, posypeme ho nasekanými mandľami a vložíme stuhnúť do chladničky najlepšie na celú noc.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.