Kačica na mede s jablkami a rozmarínom, FOTORECEPT
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
kačica
150
g
pór
2
ks
jablko
2
PL
rasca
soľ
mleté čierne korenie
Marináda
2
PL
med
1
KL
soľ
1
vetvička
rozmarín
4
strúčiky
cesnaku
1/2
KL
mleté čierne korenie
postup
Rafinované splynutie vôní a chutí v chrumkavej kačke...
1.
Kačicu najprv poriadne osolíme a okoreníme (z vnútra aj z vonku). Posypeme celým kmínom a necháme odstát asi 5-10 min.
2.
Medzitým si spravíme marinádu z medu, rozmarínu, soli, cesnaku, soli a čierneho korenia.
3.
Pór a jablká umyjeme, očistíme a nakrájame (pór na kolieska a jablká na mesiačiky). Poukladáme okolo kačice a poriadne potrieme celú kačicu.
4.
Pečieme v zakrytom pekáči 2 hodiny, potom vrch pekáča odokryjeme a každých 15 minút potierame kačicu a otáčame (opakujeme 4x). Dobrú chuť!
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.