Pridať recept

Dulové víno

ingrediencie

10 kg
dula
5 litrov
voda
1 kg
cukor

postup

1.

Zrelé duly rozdrvíme, drvinu uložíme do kade a zalejem vodou. Na 10 kg drviny pridáme 5 l vody, kaďu dôkladne prikryjeme a drvinu necháme asi týždeň kvasiť. Počas tohto týždňa zákvas denne aspoň dvakrát premiešame.

 
2.

Po týždňovom kvasení zákvas vylisujeme a šťavu prelejeme do suda, kde prebehne hlavné kvasenie. Po búrlivom kvasení stočíme víno z kvasníc do čistej nádoby a pridáme cukor. Na 10 l pridáme 1 až 2 kg cukru, podľa toho, či chceme vyrobiť stolové víno alebo ťažšie víno.

3.

Po pridaní cukru nastáva druhé, pomalé dokvásanie. Asi za 4 mesiace je víno prekvasené a môžeme ho piť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať