Višňové víno (tirolský spôsob)
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
višne
10
litrov
voda
2,5
kg
cukor
1/2
liter
lieh
postup
1.
Dobre vyzreté višne roztlačíme, ale nemelieme, aby sme nerozdrvili kôstky a necháme ich v zakrytej kadi 2 dni nakvasiť, potom ich prelisujeme cez pevné vrece.
2.
Na 10 l šťavy pridáme 10 l vody a v zmiešanine rozpustíme 2,5 kg cukru. Asi o 6 týždňov po vykvasení víno stočíme z kvasníc a na každých 10 l vína prilejeme 1/2 l čistého liehu alebo 1 l vodky.
3.
V máji budúce roku je víno natoľko vyzreté, že ho môžme stočiť do fliaš. Čím dlhšie leží víno vo fľašiach, tým je jemnejšie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.