Čučoriedkový pretlak
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
čučoriedka
1
kg
cukor
1/4
liter
med
postup
1.
Obraté čučoriedky očistíme od nečistôt a stopiek a triedime ich na zvlášť drobné, veľké a neporušené. Drobnejšie a poškodené čučoriedky umývame, scedíme z vody, dávame ich do rúry alebo ich dusíme na ohni vo vlastnej šťave dovtedy, kým nezmäknú, potom ich prelisujeme cez sito.
2.
Na 1 l tohto pyré dávame 1/4 l medu, 1 kg cukru. Pyré miešame varechou, kým sa cukor úplne nerozpustí.
3.
S takto pripraveným pyré zalievame väčšie čučoriedky. Zmes nalievame do fliaš a uskladňuje na studenom mieste, podávame ho ako dezert.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.