Cviklová polievka s kozím syrom
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
cvikla
1
ks
mrkva
1
liter
zeleninový vývar
150
g
kozí syr
1
ks
pomaranč
1
ks
citrón
1
PL
balzamikový ocot
trochu
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Cviklu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Mrkvu tiež ošúpeme a nakrájame na väčšie kusy. Všetko vložíme do pekáča, dochutíme soľou, korením, pokvapkáme pomarančovou šťavou, troškou oleja a pečieme pri teplote 200°C približne 45 minút.
2.
Upečenú repu a mrkvu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca s lyžicou octu, zalejeme vývarom a varíme domäkka. Keď je cvikla mäkká, rozmixujeme ju ponorným mixérom a pridáme citrónovú kôru. Ak je potrebné, polievku dochutíme soľou a korením.
3.
Hotovú polievku naložíme do misiek, posypeme rozmrveným kozím syrom a podávame s čerstvým pečivom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.