Krehké koláčiky s broskyňami
6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
170
g
hladká múka
1
štipka
soľ
75
g
maslo
45
g
práškový cukor
2
ks
vajce
Plnka:
3
ks
broskyňa
1
hrnček
krupicový cukor
2
stonky
rozmarín
postup
1.
Do misy preosejeme múku, soľ a nahážeme kúsky masla. Obalíme ich v múke a prstami pripravíme mrveničku. V miske si zľahka rozšľaháme vajíčka s cukrom a pridáme ich k mrveničke. Rukami vymiešame hladké cesto, zabalíme ho do fólie a vložíme na hodinu do chladničky.
2.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrojíme z neho 6 koliesok a niečo väčších ako sú formičky. Kolieska natlačíme do vymastených formičiek a na chvíľu ich uložíme do chladničky.
3.
Medzitým si vyhrejeme rúru na 190°C, broskyne ošúpeme a nakrájame na plátky. Do misky nasypeme cukor a natrháme rozmarín. Potom do misy pridáme broskyne a obalíme ich ochuteným cukrom.
4.
Formičky vyberieme z chladničky a broskyne kladieme od vonku do stredu koláčikov. Pečieme približne 30 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.