FOTORECEPT: Pomarančová bábovka s mandľami
15
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslo
250
g
kryštálový cukor
400
g
hladká múka
3
ks
vajce
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
vanilkový cukor
100
ml
šťava z pomaranča
1
PL
kôra z pomaranča
100
g
mleté mandle
podľa chuti
mandlova aroma DrOetker voda, alebo 5PL mandlový likér
postup
Jeden z nespočetných receptov na bábovku.
2.
Najprv som si vytlačila šťavu z dvoch pomarančov a nastrúhala kôru z jedného pomaranča ( dôkladne umyť)
4.
Zmäknuté maslo vymiešame s kryštálovým cukrom, vanilinovým cukrom dopenista. Postupne zapracujeme vajíčka.
5.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do vaječnej hmoty. Nakoniec pridáme do cesta šťavu z pomarančov, strúhanú kôru z pomaranča, pomleté mandle a mandľovú arómu(1KL). Cesto premiešame, ak je veľmi husté môžme pridať ešte asi 50ml pomarančovej šťavy.
6.
Potom cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme namastili a vysypali múkou
7.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50-60 minút. Počas pečenia zakryjeme formu alobalom, potom alobal odstránime a dopečieme. Po upečení necháme bábovku vo forme asi 20 minút, až potom ju vyklopíme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.