Pridať recept

Venčeky

50
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 ml
voda
300 ml
olej
420 g
hladká múka
štipiek
soľ
9 ks
vajce
450 ml
voda - na plnku
300 ml
mlieko na plnku
3 ks
Zlatý klas Dr Oetker - na plnku
300 g
kryštálový cukor - na plnku
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker - na plnku
250 g
maslo - na plnku
3 PL
práškový cukor - na plnku
250 g
práškový cukor na polevu
trochu
horúca voda - na polevu
trochu
rum - na polevu
trochu
olej - na polevu

postup

Vďaka tomuto receptu som dospela na odpaľované cesto :)
1.
Vodu s olejom a štipkou soli dám variť. Do vriacej prisypávam muku a miešam aby neboli hrčky. Hmotu miešam - odpaľujem kým sa nevytvorí hmota oddeľujúca sa od hrnca a varešky. (Ja to robím asi 7-10 minút). Cesto nechám vychladnúť a do vlažného pridávam po jednom celé vajíčka, vždy dobre zamiešam. Najlepšie je to miešať šľahačom.
 
2.
Do vrecka na zdobenie dám cesto a na plech vytretý olejom robím venčeky. (Veľkosť si naznačím vykrajovačom v tvare kolieska, ktorý namočím do múky a vyznačím na plech koliesko). Ja dávam cesto dvakrát na seba.
3.
Na dno rúry vložím kastrólik s vodou, rúru predhrejem na 220 stupňov a vložím plech s venčekmi, pečiem asi 25-28 minút. (Voda je kvôli tomu, aby sa v rúre vytvorila para, ktorá napomáha k zdvihnutiu cesta pri pečení). Upečené venčeky nechám chvíľu vychladnúť a potom ich prekrojím.
4.
Plnka: Do vody dám kryštálový cukor s vanilkovým cukrom a privediem k varu, prilejem mlieko zmiešané so Zlatým klasom, uvarím kašu - puding. Za občasného miešania nechám chladnúť. V šľahači vymiešam maslo s práškovým cukrom a postupne pridávam puding, nesmie byť horúci ale ani úplne studený. Dobre vyšľahať. Krém dám do vrecka na zdobenie a plním venčeky.
5.
Hotové venčeky som po stuhnutí krému ozdobila rumovou polevou. Poleva: K preosiatemu práškovému cukru priliať po lyžičkách horúcu vodu, rum (podľa chuti, ak sa dá viac rumu potom treba menej vody) a trochu - kávovú lyžičku oleja. Všetko dobre vymiešať na nie veľmi riedku polevu aby veľmi nestekala.... a môžeme polievať venčeky. Ja som ich ešte trošku posnežila práškovým cukrom :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Odpaľované venčeky
Milované venčeky z odpaľovaného cesta: Krásne nafúknuté a plné krému, vďaka tomuto receptu sa vždy podaria (recepty)
Vianočné pečenie je v plnom prúde a my sme si dnes pre vás pripravili výber chutných venčekov z odpaľovaného...
XXL veterník
Fantastická veterníková torta alebo XXL veterník
Zobrali sme tradičný vanilkový veterník a vytvorili z neho vynikajúcu tortu!
Éclairs
Báječné truhličky s delikátnym krémom: Vyskúšajte vynikajúce domáce Éclairs
Odpaľované cesto s chrumkavým povrchom, domáci vanilkový krém zjemnený čerstvou šľahačkou a korunka z tmavej čokolády.
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...