Cviklová polievka so zázvorom
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
cvikla
1
ks
väčšia cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
KL
kari korenie
1
KL
čerstvý zázvor
2
PL
olivový olej
1
štipka
muškátový orech
1
ks
kôra z citróna
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
netradičná ale chuťovo výborná polievka
1.
Olej zohrejeme v hrnci a opražíme na ňom na drobno posekanú cibuľu a cviklu pokrájanú na krúžky. Pridáme k nim ešte čerstvý zázvor nastrúhaný na drobno a karí a krátko opražíme.
2.
Postrúhame trošku muškátového orecha a prilejeme 1,5 litra vody alebo hydinového vývaru. Do toho nastrúhame kôru z jedného dobre umytého citróna.
3.
Polievku varíme dovtedy, kým cvikla nezmäkne. Potom polievku dobre rozmixujeme ponorným mixérom a podávame s čerstvo postrúhaným zázvorom a mrkvovými čipsami.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
elenkaw
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.