FOTORECEPT: Žemľovka
6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
lúpačky čokoládové
3
ks
rožok
2
ks
vajcia
2
balíčky
vanilkový cukor DrOetker
100
ml
mlieko
125
g
maslo
2
hrste
hrozienka
2
ks
jablko
1
ks
broskyňový kompót
2
balíčky
škoricový cukor DrOetker
postup
Mala som pečivo z neďalekej pekárne, čokoládové. Tak som popri rožkoch použila aj tie. Výsledok stál za to, ešte som aj ovocie minula, čo mi doma zavadzalo :) a veľa škorice. Ak vyskúšate určite poviete mňam.
1.
Sladké pečivo s kakaovou plnkou a rožky nakrájame na kúsky do veľkej misy. Pokvapkáme rozpusteným maslom.
2.
Pridáme vajcia, mlieko...rozmiešame
6.
Zapekaciu misu vymažeme maslom, navrstvíme polovicu zmesi z rožkov pokladieme ovocie, najprv broskyne
7.
...potom strúhané jablká. Zasypeme hrozienkami. Na to dáme škoricový cukor a vanilkový cukor.
8.
Ovocie zakryjeme vrstvou zmesi. Zasypeme škoricovým cukrom, na vrch dáme pár kúskov masla a sup do rúry. Pečieme do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.