Pridať recept

Žemľová plnka s pečeňou

ingrediencie

3 ks
žemľa
1,5 dl
mlieko
50 g
maslo
3 ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
muškátový kvet
20 g
cibuľa
20 g
maslo na cibuľu
1 ks
pečeň z moriaka
trochu
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.

Žemle pokrájame a navlhčíme mliekom, ktoré necháme dobre vsiaknuť. Maslo a žĺtky vymiešame do peny, osolíme, okoreníme, pridáme navlhčené žemle, pokrájanú cibuľu opraženú na masle, pečeň pokrájanú na malé kocky, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec do plnky zľahka zamiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

 
2.

Takto pripravenú plnku pečieme v rúre alebo ňou naplníme kura alebo moriaka.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...
Na nože - reštaurácia Silvanus v Kremnici
Len v skladoch mal osem tisíc a kuchyňa bola druhá najhoršia, akú kedy Novák videl! Za kvalitu jedla však dostali jedno z najvyšších hodnotení
Tvrdohlavý majiteľ reštaurácie bol presvedčený, že to robí dobre. Jeho syn však zavolal na pomoc skúseného...
Tu sa dozviete, ako môže ovsená kaša na večeru zlepšiť váš spánok. Štyri recepty
Tu sa dozviete, ako môže ovsená kaša na večeru zlepšiť váš spánok. Štyri recepty
Ovsené vločky sú z viacerých dôvodov vhodnou voľbou na večeru. Posledné jedlo dňa by nemalo byť príliš...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...