Citrusová torta s marhuľami
10
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
3
ks
vajce
100
g
práškový cukor
1
štipka
soľ
75
g
hladká múka
3
KL
kypriaci prášok do pečiva
6
PL
olej
Krém:
400
ml
smotana na šľahanie
200
g
kyslá smotana
1
balíček
citrónový nápoj v prášku TANG
1
konzerva
marhuľový kompót
postup
1.
Vajíčka vymiešame s cukrom a štipkou soli. Postupne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a olej. Vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme do vymastenej okrúhlej formy. Vložíme ho do rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.
2.
Medzitým si cedíme marhule a nakrájame ich na menšie kocky. Smotanu vyšľaháme dotuha a potom k nej vmiešame instantný citrónový nápoj TANG. Nakoniec do 2/3 krému primiešame na kocky nakrájané marhule.
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť, rozkrojíme ho na dve časti a jednu z nich naplníme smotanovo-marhuľovým krémom. Priložíme druhý plát, ten potrieme čistou smotanou a ozdobíme marhuľami. Hotovú tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.