Orechové rezy
35
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Kakaové piškóty
10
ks
vajce
250
g
jemný kryštálový cukor
200
g
polohrubá múka
50
g
kakao
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
2
PL
vlažná voda
Žltá piškóta
5
ks
vajce
7
PL
jemný kryštálový cukor
7
PL
polohrubá múka
2
PL
vlažná voda
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
Plnka
200
ml
mlieko
300
g
kryštálový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor DrOetker
300
g
mleté orechy
375
g
maslo
300
g
ríbezľový lekvár
150
g
tmavá čokoládová poleva
postup
Vynikajúce orechové rezy vhodné aj na Vianoce!
1.
Kakaové piškóty: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 125 g cukru, po jednom žĺtky, 1 PL vody, 1/4 prášku do pečiva, 25 g kakao a 100 g polohrubá múka. Upečieme na papieri na pečenie, plech rozmer 28x38 cm a necháme vychladnúť. Potrebujeme 2 piškóty, takže upečieme ešte jednu, z toho istého množstva surovín. Teplota 180°C.
2.
Žltá piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli, zašľaháme po lyžiciach cukor, po jednom žĺtky, vodu, múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť.
3.
Plnka: uvaríme mlieko s cukrom a vanilkovými cukrami, zalejeme ním pomleté vlašské orechy a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnuté orechy a vymiešame na hladký krém.
4.
Ukladáme nasledovne: kakaový plát natrieme polovicou plnky, žltý plát potrieme ríbezľovým lekvárom, položíme tou stranou na plnku, znovu natrieme lekvárom, potrieme plnkou a priložíme kakaový plát. Trochu plnky si necháme na potretie povrchu. Rezy zaťažíme asi na hodinu. Potom potrieme slabou vrstvou plnky a polejeme čokoládovou polevou. Necháme postáť najlepšie do druhého dňa, pokrájame horúcim nožom a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.