Pridať recept

Orechové rezy

ingrediencie

Kakaové piškóty

10 ks
vajce
250 g
jemný kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
50 g
kakao
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
2 PL
vlažná voda

Žltá piškóta

5 ks
vajce
7 PL
jemný kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
2 PL
vlažná voda
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva DrOetker

Plnka

200 ml
mlieko
300 g
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor DrOetker
300 g
mleté orechy
375 g
maslo
300 g
ríbezľový lekvár
150 g
tmavá čokoládová poleva

postup

Vynikajúce orechové rezy vhodné aj na Vianoce!
1.
Kakaové piškóty: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 125 g cukru, po jednom žĺtky, 1 PL vody, 1/4 prášku do pečiva, 25 g kakao a 100 g polohrubá múka. Upečieme na papieri na pečenie, plech rozmer 28x38 cm a necháme vychladnúť. Potrebujeme 2 piškóty, takže upečieme ešte jednu, z toho istého množstva surovín. Teplota 180°C.
 
2.
Žltá piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli, zašľaháme po lyžiciach cukor, po jednom žĺtky, vodu, múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť.
3.
Plnka: uvaríme mlieko s cukrom a vanilkovými cukrami, zalejeme ním pomleté vlašské orechy a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnuté orechy a vymiešame na hladký krém.
4.
Ukladáme nasledovne: kakaový plát natrieme polovicou plnky, žltý plát potrieme ríbezľovým lekvárom, položíme tou stranou na plnku, znovu natrieme lekvárom, potrieme plnkou a priložíme kakaový plát. Trochu plnky si necháme na potretie povrchu. Rezy zaťažíme asi na hodinu. Potom potrieme slabou vrstvou plnky a polejeme čokoládovou polevou. Necháme postáť najlepšie do druhého dňa, pokrájame horúcim nožom a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orechovo-karamelové rezy
TOP 3 orechové rezy s ríbezľovým džemom
Neodolateľné zákusky, ktoré v sebe spájajú to najlepšie z leta a nastávajúcej jesene.
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Nedáme naň dopustiť: Rodinný recept na orechové rezy so žĺtkovou polevou
Ten najlepší recept na tradičné orechové rezy so žĺtkovou polevou.
Tatranské rezy
Tieto úžasné LONDÝNSKE REZY trhajú rekordy! Recept je zo starej kuchárskej knižky, ktorý nikde inde nenájdete
Najobľúbenejší recept na Londýnske (Tatranské) rezy podľa tradičného postupu, ktorý pripravovali už naše...
Orechové rezy
Žĺtkové, londýnske, žerbó, ... objavte tie najlepšie orechové rezy
Do Vianoc síce ešte ostávajú necelé dva týždne, ale nikdy nie je príliš skoro na vynikajúce orieškové rezy...
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...