Pridať recept

Slivkový koláč z kysnutého cesta

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 ml
mlieko
35 g
čerstvé droždie
1 štipka
soľ
120 g
maslo
400 g
polohrubá múka
70 g
práškový cukor
2 PL
krupicový cukor
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
2 PL
med
1,5 kg
slivky

postup

1.
Do misky rozmrvíme droždie, pridáme štipku soli, trošku práškového cukru a vlažné mlieko. Kvások necháme pracovať.
 
2.
Vo väčšej mise zmiešame múku, práškový cukor, maslo, vajíčko, žĺtok a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
3.
Slivky medzitým umyjeme, zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kúsky. Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech, obložíme ho slivkami, polejeme medom a posypeme krupicovým cukrom. Koláč vložíme do rúry a pri teplote 200°C pečieme cca 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...