Čerešňová bublanina so zemiakmi
stredná
náročnosť
ingrediencie
80
g
maslo
150
g
práškový cukor
1
ks
vajce
130
g
zemiaky
150
g
hrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva
trochu
citrónová kôra
1/2
kg
čerešne
20
g
vanilkový cukor
postup
1.
Maslo vymiešame s cukrom a s celým vajcom. Do vymiešaného cesta pridáme uvarené a pretlačené zemiaky, múku, prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru a zamiešame.
2.
Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, rozotrieme na hrúbku asi 1/2 cm, poukladáme naň čerešne a upečieme. Vychladnutú bublaninu posypeme vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.