FOTORECEPT: Karamelové rezy
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
3
ks
vajce
300
g
práškový cukor
200
ml
mlieko
100
ml
olej
250
g
polohrubá múka
1
ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2
PL
kakao
Plnka
700
ml
mlieko
2
ks
Zlatý klas Dr.Oetker
2
PL
polohrubá múka
1
ks
vanilkový cukor Dr Oetker
200
g
maslo
100
g
práškový cukor
Šľahačka
4
PL
kryštálový cukor
200
ml
mlieko
2
ks
prášková šľahačka Dr Oetker
1
ks
stužovač šľahačky Dr Oetker
Na potretie
džem
3
PL
rum
2
ks
banán
2
šálky
černice
postup
Chutný slávnostný koláč.
1.
Upečieme si piškótové cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame žĺtka, mlieko, olej a na záver múku s kakaom a práškom do pečiva.
2.
Cesto pečieme asi 15 minút pri 170 stupňoch. Upečené cesto potrieme džemom zmiešaným s rumom.
4.
Z mlieka, cukru, múky a zlatých klasov si uvaríme hustý puding. Po uvarení pridáme maslo a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Týmto krémom natrieme koláč.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.