FOTORECEPT: Chlieb pečený so škvarkami
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
poháre
hladká múka T-650
1,5
poháre
vlažná voda
1/2
ČL
sušené droždie
1,5
ČL
soľ
drvená rasca
1
pohár
celé škvarky
postup
Čerstvo upečený vonia až na ulicu.
1.
Do nádoby dáme múku, soľ, rascu, droždie, škvarky.
4.
Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme pomaly kysnúť 14 - 18 hodín.
5.
Preložíme na pomúčenú utierku, prikryjeme druhou utierkou a necháme zase 2 hodiny odpočívať.
6.
Rúru vyhrejeme na 230 st. C spolu s nádobou z jenského skla aj s vrchnákom.
7.
Chlieb opatrne preložíme do horúcej nádoby, prikryjeme a dáme piecť na 30 minút.
8.
Potom odokryjeme a dopečieme 15 -20 minút, aby sa urobila pekná kôrka.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.