FOTORECEPT: Kalerábová polievka s cícerom
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
kaleráb
230
g
cícer
400
g
pasírované paradajky
1
KL
rímsky kmín
1
KL
koriandrové semienka
1
KL
mletá kurkuma
4
PL
olej
1
hrsť
petržlenová vňať
1
ks
chilli paprička
soľ
postup
1.
Ako prvé si uvaríme cícer v slanej vode do mäkka.
2.
Medzitým v mažiari rozdrvíme koriander s rímskym kmínom a potom primiešame mletú kurkumu.
3.
Na rozpálený oleji dáme koreniny z mažiara a restujeme pár sedúnd.
4.
Potom pridáme očistený a na kocky nakrájaný kaleráb, nasekané chilli a restujeme asi 2 minúty.
6.
Necháme zobrieť a pridáme konzervu pasírovaných paradajok, hrsť petržlenovej vňate a uvarený cícer. Osolíme podľa chuti a varíme, kým zmäkne kaleráb (asi 10-15 min.)
7.
Potom tyčovým mixérom jemne rozmixujeme polievku tak, aby tam ostali aj celé kúsky kalerábu a cíceru. Polievka nám tým krásne zhustne.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.