Španielska zemiaková tortilla
2
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
2
ks
zemiak
3
PL
petržlenová vňať
4
ks
vajce
2
PL
pažitka
1
KL
kôpor
1
štipka
morská soľ
trochu
olivový olej
postup
1.
V strednej panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a opražíme ju. Potom pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, nasekaný petržlen, soľ a všetko na strednej teplote pražíme. Po dvoch minútach znížime výkon na minimum a zemiaky približne 15 minút necháme zľahka opekať. Nakoniec zemiaky trošku popučíme vidličkou.
2.
V miske zmiešame vajíčka so štipkou soli. Pridáme trošku pažítky, kôpru a zemiakovú zmes. Panvicu opäť potrieme troškou oleja a vylejeme na ňu celú zmes. Pečieme ju približne 4 minúty z každej strany a podávame posypané bylinkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.