Stroganov hovädzie mäso
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hovädzia roštenka
80
g
tuk
2
ks
cibuľa
150
g
šampiňóny
2
dl
biele víno
30
g
hladká múka
1
KL
horčica
2
dl
kyslá smotana
2
PL
kyslá šľahačková smotana
podľa chuti
soľ, mleté korenie, tuk
postup
1.
Mäso nakrájame na menšie kúsky a za stáleho miešania prudko opečieme v rozohriatom tuku, osolíme a odstavíme. Na druhej panvici speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, opečieme a podlejeme vínom a udusíme do polomäkka.
2.
Nasucho osmažíme múku, zalejeme studeným vývarom, rozmiešame a pridáme k šampiňónom. Pridáme horčicu, mäso, okoreníme a udusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, povaríme. Do hotového zamiešame šľahačkovú smotanu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.