Rustikálny hruškový alebo jablkový koláč
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
lístkové cesto
8
ks
jablko alebo hruška
4
PL
maslo
4
PL
trstinový cukor
4
PL
marhuľová marmeláda
1
ks
vaječný žĺtok
postup
1.
Rúru si vyhrejeme na 200°C a plech vyložíme papierom na pečenie.
2.
Jablká alebo hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Lístkové cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti a každé z nich vyvaľkáme na okrúhly tenký plát.
3.
Tie preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie na vrch cesta poukladáme ovocie. Posypeme ho cukrom, dáme naň kúsky masla a okraj cesta potrieme rozšľahaným žĺtkom. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 minút do zlatista.
4.
Upečený koláč po vybratí z rúry potrieme marhuľovou marmeládou a necháme ho poriadne vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.