Plnené kurča na ražni
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kurča
podľa chuti
soľ
Plnka
2
ks
žemľa
60
g
maslo
2
ks
vajce
podľa chuti
nasekaná petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Očisteným, vypitvaným a umytým kurčatám odrežeme krídelká, posolíme ich, naplníme žemľovou plnkou, zošijeme, napichneme na ražeň, zabalíme do dvojitého pergamenového papiera namočeného v studenej vode, dobre previažeme, najmä okraje, aby šťava pri pečení nevytiekla.
2.
Pečieme nad žeravým dreveným uhlím (pahrebou) asi 1,5 h. Upečené opatrne stiahneme z ražňa a pokrájame.
3.
Plnka: Žemle pokrájame na kocôčky, pridáme rozpustené maslo, žĺtky, sneh, soľ, korenie, posekanú petržlenovú vňať a premiešame.
4.
Podávame s dusenou ryžou a kompótom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.