Snehuliaci
10
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
1
balíček
Perník DrOetker
400
ml
voda
120
ml
olej
200
g
zmäknuté maslo
Na ozdobenie
3
balíčky
Poleva svetlá DrOetker
200
g
strúhaný kokos
Tubičky na zdobenie 4 farby DrOetker
Zdobenie 4 druhy pestré DrOetker
postup
1.
Zmes na prípravu perníka zmiešame s vodou a olejom podľa návodu na obale. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 165 °C Teplovzdušná rúra: 145 °C Plynová rúra: stupeň 2 Doba pečenia: asi 35 minút
2.
Vychladnutý perník rozdrobíme, pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme 10 guľôčok (Ø 4 cm), 10 guľôčok (Ø 3 cm), 10 guľôčok (Ø 1,5 cm) a zo zvyšku cesta vytvoríme 10 valčekov a 10 koliesok na klobúk. Všetko odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
3.
Na ozdobenie rozpustíme polevy (bez obalu) v kastróliku vo vodnom kúpeli. Jednotlivé guľôčky postupne namáčame do polevy a obalíme v kokose. Necháme zatuhnúť. Na špajle postupne napicháme po 3 guľôčky tak, aby sme vytvorili snehuliaka a koliesko a valček ako klobúk.
4.
Tubičkami a zdobením ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
5.
TIP: Snehuliakov môžeme obaliť aj v mletých olúpaných mandliach.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.