Rebarborový koláč s cukrovou penou
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
330
g
margarín
70
ml
mlieko
350
g
hladká múka
1
štipka
prášok do pečiva
170
g
cukor
1
balíček
vanilínový cukor
Pena:
5
ks
vaječný bielok
100
g
cukor
2
ČL
škrobová múčka
800
g
rebarbora
postup
1.
Margarín a vajce vymiešame do peny. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
2.
Mlieko zohrejeme, pridáme múku, prášok do pečiva, cukor, vanilínový cukor a miešame až kým nevznikne kompaktná hmota. Nakoniec pridáme soľ a hmotu primiešame k vajcovej pene.
3.
Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili mastným papierom. Rebarboru očistíme, olúpeme, umyjeme a pokrájame na kúsky dlhé asi 3 cm, ktoré rovnomerne rozložíme na cesto.
4.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme cukor a škrobovú múčku. Penu ozdobne nastriekame alebo jednoducho rozotrieme na cesto s rebarborou. Pečieme asi 30 až 35 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.