Karfiolové rezne
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
karfiol
30
g
maslo
40
g
hrubá múka
1
dl
mlieko
1
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ
1
ks
žemľa
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
nasekaná petržlenová vňať
trochu
muškátový orech
200
g
masť na vyprážanie
postup
1.
Očistený a umytý karfiol dáme variť do vriacej vody. Z masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a odparíme na hustú kašu.
2.
Do vychladnutej zamiešame posekaný uvarený karfiol, žĺtok, vajce, žemľu pokrájanú na kocky, soľ, trochu postrúhaného muškátového orecha, korenie a posekanú petržlenovú vňať.
3.
Na doštičke posypanej strúhankou formujeme rezne, ktoré vyprážame v horúcej masti. Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.