Pridať recept

Zapekaná miešaná zelenina

ingrediencie

1/4 kg
mrkva
1/4 kg
karfiol
1/4 kg
kel
4 ks
vajce
4 dl
mlieko
1 ks
žemľa
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
80 g
masť
1 ks
cibuľa

postup

1.
Na polovičke masti zapeníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistenú mrkvu pokrájanú na kolieska, posolíme, podlejeme vodou a dusíme.
 
2.
Očistený kel a karfiol dáme variť do vriacej vody.
3.
Na vymastený pekáč uložíme uvarené kelové listy, na ne udusenú mrkvu, potom kelové listy, na ne ružičky karfiolu a navrch znova kelové listy.
4.
Do mlieka dáme vajcia, soľ, čierne korenie, žemľu pokrájanú na drobné kocky a dobre rozmiešame. Zalejeme zeleninu a dáme zapiecť.
5.
Podávame s opekanými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zapekané cestoviny
12 vecí, ktorým sa vyhnúť pri zapekaní a 12 overených receptov na zapekané dobroty
Máte radi zapekané jedlá, ale stále sa vám nedaria tak, ako ich poznáte z reštaurácie či od rodičov? Hoci...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...